lensbaby

Glimtar ur mitt liv. Ett litet forum för mina bilder. Ett fönster till familjen 50 mil bort. Välkommen!

Bildbomb!

Kategori: Allmänt

Vet ni vad som hänt mer sen sist? Jo, Klara har köpt ett objektiv! Det ni! (Och varning, nu kommer lite nördsnack)

Sedan jag köpte kameran har jag klarat mig med kitobjektivet som följer med (EFS 18-55mm, f.3.5-5.6) samt en telezoom som jag lånat av min bror (EF 75-300mm, f.4-5.6). Så nu kände jag att det var dags för något nytt, men helst utan att ruinera mig på köpet.


50mm f.1.8.

Så här har ni min nya skönhet! Ett fast 50mm objektiv med maximal bländaröppning 1.8. Den här gluggen är tydligen rent "mekaniskt" enkel att framställa, och därför billig, men prisvärd. I like it!
Den stora bländaröppningen (jämfört med mina andra objektiv) är underbar och gör att man kan fota inomhus med mycket lägre ISO, och ger ett underbart kort skärpedjup vid t.ex. porträtt. Sen är det lite ovant att ha ett fast objektiv, alltså ett som inte går att zooma in och ut, men jag tror det här kommer bli en all-round favorit.

Men nog nördpratat. Dags för bilder tagna med objektivet! Och jag tänkte slå två flugor i en smäll (eller göra två flugor på smällen) genom att visa er lite bilder från förra helgens Sundsvallsresa, tagna med mitt nya objektiv. Håll till godo.


Mums med kort skärpedjup som "blurrar ut" i bakgrunden. (är lite kär i bokeh)


Fredrik aka. Göteborgar'n, i väntan på att få in sin Thaimat


Glasen tyckte vi skulle dricka finskt öl (och jag kom att tänka på Juvo) ^^


Och här har ni mig, i väntan på middag. Bilden tror jag är tagen av Sofie som testar det nya objektivet.


Fotografen bakom förra bilden, Sofie. Från Södra berget där mässan var hade man en fantastisk utsikt.


Och slutligen ett porträtt på Holmagof, eller Magnus som han egentligen heter. Blev så inspirerad av Hans Hammarskiölds föreläsning att jag genast sprang ut och tog porträtt i naturligt ljus.

Och så var det med det nya objektivet på Sundsvallsresan.

Godnatt